Продукти за транспорта

Напълно устойчива концепция: Continental снабдява електрически камион с гуми от серията Generation 3 и система ContiPressureCheck™

11/08/2015

Пилотен проект на BMW и логистичната компания SCHERM пуска в движение 40-тонен електрически камион в Мюнхен


Continental снабдява електрокамиона с гуми с оптимизирано съпротивление при търкаляне и дълъг сервизен живот от сериите Conti EcoPlus и Conti HybridContiPressureCheck™– интегрираната система за следене на налягането прави гумите високо устойчиви и икономични 

 


Хановер, 11 август, 2015 г. Continental сътрудничи в рамките на съвместен проект на BMW Group и нейния логистичен партньор SCHERM Group за популяризиране на екологични камиони. Като част от проекта, водещият немски производител на гуми снабдява електрическия камион Terberg YT202-EV със своите иновативни гуми от 3-то поколение (Generation 3) и интегрираната система за следене на налягането ContiPressureCheck™. Управляемият мост на камиона с електрическо задвижване е снабден с гума Conti EcoPlus HS3 с размер 355/50 R22.5, която се отличава с оптимизирано съпротивление при търкаляне, а Conti EcoPlus HD3 с размер 295/55 R22.5, монтирана на двигателния мост, е неин идеален партньор. Полуремаркето на електрическия камион използва гуми за ремаркета Conti Hybrid HT3 с размер 445/45 R19.5, които предлагат оптимално съпротивление при търкаляне и дълъг сервизен живот.  

Юрген Майдъл (отляво), директор логистика в BMW Group, Курт Й. Ф. Шерм, главен изпълнителен директор на SCHERM Group, и Херман Борер, директор на завода на BMW Group в Мюнхен, дават стартов сигнал на електрокамиона.

От началото на юли електрокамионът пътува редовно между компанията SCHERM logistics и завода на BMW в Мюнхен по няколко пъти на ден, доставяйки модули за автомобили като амортисьори, пружини и кормилни механизми. Екологичният камион работи много тихо, благодарение на изцяло електрическото задвижване. Одобреният за движение по пътищата електрокамион, който ще проправи път за повече електрическа мобилност в транспортирането на стоки, беше представен през юли на официална церемония от Илзе Айгнер, държавен министър на Бавария.

Снабден с Conti EcoPlus HS3 и Conti EcoPlus HD3, 40-тонният електрически камион транспортира стоки, използвайки гуми с оптимизирано съпротивление при търкаляне от асортимента на Continental. Специалният дизайн на протектора на двете гуми значително намалява съпротивлението при търкаляне, като по този начин намалява чувствително разхода, дори и при движение с конвенционално гориво.

Гумите Conti Hybrid HT3 R19.5, които са използвани на полуремаркето на електрокамиона са разработени специално за комбинирана употреба на регионални пътища и магистрали. С дълъг сервизен живот, те са идеални при честите спирания и потегляния, характерни за градския трафик, както и за завоите, които се срещат в жилищните райони. На гумата, която се характеризира и с оптимизирано съпротивление при търкаляне, е присъден клас "B" в категорията за горивна ефективност.

Екологичният електрокамион е в движение с гуми Continental с оптимизирано съпротивление при търкаляне и дълъг сервизен живот от сериите Conti EcoPlus и Conti Hybrid и е снабден с интегрираната система за следене на налягането ContiPressureCheck™. 

Разбира се, правилното налягане на гумите също е много важно за ефективната работа на електрокамиона. Интегрираната система за следене на налягането ContiPressureCheck™ следи за налягането на гумите на електрокамиона в реално време и постоянно изпраща към кабината актуални данни за налягането и температурата на всички гуми. Недостатъчното налягане може да има негативно влияние върху каркаса, но ако структурата на каркаса се поддържа с правилно налягане, той може да се регенерира без никакви проблеми, когато се износи шарката на протектора.
Като предотвратява спуквания и поддържа работните характеристики на каркаса, ContiPressureCheck™ подобрява въглеродния отпечатък на транспортните компании и дава своя положителен принос за устойчивия и екологичен транспорт на стоки. 

SCHERM Group е доставчик на системи от глобален мащаб. Тя предоставя решения в областта на логистиката, транспорта, недвижимите имоти и услугите. Като компания за услуги, оперираща във всички звена от веригата на стойността, тя има 2000 служители в 14 локации и разполага с около 500 собствени камиона. Компанията определя устойчивостта като една от своите основни цели.

Контакт
Mojca Lackovič
Mojca Lackovič

Marketing Communications Truck

Continental Adria pnevmatike d.o.o.

Zagrebška cesta 104

2000 Maribor

Slovenia

+386 2 450 34 35

+386 2 450 34 39