Продукти за транспорта

New content item

Подгответе автопарка си за бъдещето.

Германия: Zerhusen Kartonagen

Germany: Zerhusen Kartonagen

Дружеството Zerhusen Kartonagen GmbH, разположено в Дам, Германия, разчита на интелигентните решения на Continental за управлението на гумите си от 2014 г. насам. Като започва със системата за следене на налягането на гумите ContiPressureCheck™, дружеството прави стъпка напред към интелигентното следене на гумите през 2016 г. като един от първите тестови клиенти на ContiConnect™.


С ContiConnectдиректорът на дружеството Roland Zerhusen може да следи всички гуми в автопарка си по всяко време.

 

Решението се състои от три компонента: сензори за гумите, които измерват налягането и температурата вътре в гумите, стационарен четец, който получава данните, и уеб портал. Данните се прехвърлят от сензора към четеца, който след това ги изпраща към уеб портала за анализ чрез мобилната мрежа. Като използва уеб портала, мениджърът на автопарка може лесно да следи състоянието на гумите. Освен това проактивно получава SMS или имейл, ако налягането на гумите не е правилното, което му позволява да предприеме подходящо действие.

 

По този начин директорът на дружеството Zerhusen може да се съсредоточи изцяло върху основния си бизнес – производството и продажбата на картонени опаковки. В допълнение към икономиите и ефикасността фокусът му е върху клиентите: „Картонените ни опаковки се използват при производството на храни, пластмаси и мебели за опаковане на продуктите.“ Дружеството Zerhusen доставя средно по 70 камиона стоки на ден. „Снабдяваме основите си клиенти с два или три камиона на ден.“ За да изпълнят времената за разтоварване на клиентите, доставката трябва да е изключително надеждна и навременна.

 

„Откакто започнахме да използваме ContiConnect™, досега предотвратихме дванадесет спуквания на гуми“, отчита предприемачът. „Интелигентното решение за управление на гумите ни помогна най-вече да се запознаем по-добре с големия проблем с щетите поради чуждите предмети в гумите“. През цялата 2017 г. в автопарка няма нито една спукана гума поради метални или подобни чужди предмети в гумите.

germany_banner-zitat-zerhusen
Germany: Zerhusen Kartonagen

Друга полза е, че всички автомобили вече се движат с оптималното въздушно налягане по всяко време. „Преди да започнем да използваме ContiConnect™ в автопарка си, нямахме регулирана функция за следене на налягането на гумите и не се фокусирахме върху това“, спомня си Zerhusen. Гумите са един от аспектите, които преди са се следили при редовни проверки в собствения сервиз на дружеството. „Това решение не може да бъде заменено с ръчна проверка“, казва ръководителят на сервиза Andreas Knüppe. Непрекъснатото следене и шофиране при оптималното въздушно налягане вече не само помага за предотвратяването на спукани гуми и повреди, но и пести гориво – приблизително три до четири литра на 100 км.

 

„С въвеждането на ContiConnect™ въпросът за оптималното налягане на гумите също се превърна в приоритет за шофьорите“, казва Zerhusen. „Не само защото увеличава значително безопасността на шофьора и автомобила, но и защото шофьорите вече не трябва да се справят сами с този проблеми“. Цялата информация се предоставя на отдела за планиране и на сервиза, което означава, че може да се осигури бърза реакция. Освен това дружеството използва ContiConnect™, за да подобри собствения си имидж. „Шофьорите я обсъждат, казват на клиентите ни, а освен това писахме за системата във фирменото ни списание“. ContiConnect™ бързо се превърна в част от ежедневния бизнес на дружеството, приема се добре и се интегрира напълно.