Продукти за транспорта

New content item

Подгответе автопарка си за бъдещето.

Унгария: Tüke Busz

hungary_tukebusz_tavi_tamas_04_web

С 200 автобуса и 500 служители Tüke Busz Zrt. осигурява винаги навременен и безопасен градски транспорт в Печ. Директорът на операциите Tavi Tamás ни каза, че автобусите им изминават 8,5 милиона километра годишно, което означава, че нуждата от надеждни и безопасни гуми е повече от голяма.


С какво се занимавате? Кои са основните компетенции, в какво специализирате?

Единствената цел на дружеството е да осигурява безпроблемен градски транспорт в града Печ въз основа на определения от управата график. От всички големи градове имаме втория най-голям автопарк след Будапеща. Печ е единственият голям град, в който общественият транспорт се извършва единствено с автобуси.


Как бихте описали ключа към успеха в бизнеса си?

Печ има около 145 хиляди жители и всеки трети от тях (около 35 процента) използва обществения транспорт. Това е много голям процент за Унгария. Стремим се да предоставяме услуги с високо качество за жителите на града, затова непрекъснато инвестираме в развитието им. Средната възраст на автопарка ни е под 10 години, което отново е много добър показател предвид средното ниво за Унгария.


Защо проявихте интерес към решение за следене на налягането в гумите? Какви предимства видяхте? Имахте ли някакви съмнения в началото?

На предишното ми работно място бях регионален лидер на голямо унгарско дружество за продажба на гуми и всеки ден виждах свързаните с гумите проблеми на автопарковете. Дори тогава, както и сега, осъзнавам, че непрекъснатите проверки на налягането на гумите и поддържането на подходящото му ниво представляват значителен проблем. Налягането на гумите има въздействие върху много аспекти, като например пробега, експлоатационния живот и разхода на гориво, които пък определят работните разходи. Естествено, в началото имахме съмнения, така че тествахме и две други системи, освен тази на Continental. Тествахме ги по едно и също време с различни гуми и след година и половина ContiPressureCheck™ се доказа като най-лесната за употреба система.

hungary-quote

След като вече я използвате, какво харесвате в ContiPressureCheck™? Какви са основните предимства за Вас?

Пробегът на гумите ни се увеличи значително и отчитаме доста положителни тенденции относно разхода на гориво. Нямаше нужда от пътна помощ в случаите с оборудваните с тази система автобуси, защото шофьорите забелязваха навреме, че нещо не е наред с гумата или че е изгубила налягането си. Справихме се с два проблема с това решение – спестихме разходите за пътна помощ и за смяна на гумата.


Как ContiPressureCheck™ Ви помогна да подобрите бизнеса си?

Изпълнихме програма за поощрения, която награждаваше шофьорите, които успеят да намалят разхода на гориво. Системата на Continental предлага отлична подкрепа, защото можем да постигнем значителна икономия на гориво, ако автомобилът се движи при оптимално налягане на гумите. Поддръжката на автопарка също е по-лесна, тъй като служителите ни, които използват системата, могат да се грижат по-добре за автомобилите, които обслужват. Гумите ни имат по-голям пробег, което означава, че разходите за целия жизнен цикъл са по-малки. Като цяло можем да постигнем значителни икономии, като използваме ContiPressureCheck™.


Какви са отзивите от Вашите колеги/служители (напр. ръководителя на автопарка, ръководителя на сервиза, водачите) за работата с ContiPressureCheck™ (например по отношение на процеса на монтиране, шофирането, поддръжката)?
Успяхме да инсталираме оборудването след сравнително лесен процес на монтиране, като не ни причини никакви проблеми. ContiPressureCheck™ комуникира лесно с текущите ни бордови компютри. С помощта на Continental успяхме да създадем система, в която можем също така да следим дистанционно състоянието на гумите на автобусите ни. Системата е много лесна за употреба, но същевременно ни предоставя голямо количество данни, които не изискваха никаква поддръжка през последната година и половина.

hungary
hungary_tukebusz_tavi_tamas_09_web

Бихте ли препоръчали ContiPressureCheck™? Защо, защо не?

Определено препоръчвам употребата на ContiPressureCheck™, защото бързо ще си възстановите разходите за системата.


Как бихте оценили взаимодействието си със служителите на Continental?
Continental продължава да предоставя забележително следпродажбено обслужване и до днес. Поддържаме непрекъснати комуникации, питат ни за мнение какво и как могат да подобрят. Този вид комуникация допринесе значително за факта, че имаме сериозни намерения за бъдещата употреба на системата.


Как Continental най-общо добавя стойност към бизнеса Ви или допринася за успеха Ви – например с гуми, възстановяване на протектора, услуги?
Искаме да превозваме безопасно пътниците си, следователно използваме първокласни гуми. Повечето ни автобуси се движат с гуми на Continental. За собственика ни и ръководството на дружеството е важно да видят, че използваме тези гуми икономично, що се отнася както до разхода на гориво, така и до пробега.