Продукти за транспорта

New content item

Подгответе автопарка си за бъдещето.

Швеция: Broederna Oehmans AB

Изкопните работи са основният бизнес на Mats Oehman, главен изпълнителен директор на шведското строително дружество Broederna Oehmans. Дружеството работи от 1981 г. и има автопарк от 100 автомобила. Собствените му тестове доказват, че системата ContiPressureCheck™ работи надеждно дори и при най-тежките условия.


С какво се занимава Broederna Oehmans AB?

Ние сме строително дружество с многогодишен опит в изкопните работи и строителното инженерство. Имаме присъствие в цяла Швеция. 

 

Защо избрахте ContiPressureCheck?

Не търсихме активно решение за следене на налягането на гумите, но когато представителят на Continental ни запозна с идеята за висококачествени гуми и ContiPressureCheck™, която показва текущото налягане и температура на гумите, веднага разбрахме, че ще е интересно да го тестваме. Искаме да останем лидери в модерните технологии и всичко, което ни помага да намалим разхода на гориво, да работим по-продължително без прекъсвания и да подобрим безопасността на превозните ни средства, очевидно винаги ще ни интересува.

Имаше ли нещо относно системата, за което се колебаехте в началото?

Работим на места, където гумите на превозните ни средства са подложени на голям стрес всеки ден. Затова се чудихме колко надеждна ще е системата – дали ще дава резултати при тези условия и дали ще можем да разчитаме на информацията, която получаваме от системата. 

 

Затова проведохме тестов период, в който проверявахме два пъти въздушното налягане и температурата от сензорите, като използвахме стандартен инструмент за измерване на налягането на гумите. Резултатът беше, че системата предоставя много точни данни и също така работи безупречно при тежките ни условия. Наистина можем да разчитаме на тази система!


След като вече използвате системата, какво Ви харесва най-много?

Системата беше лесна за инсталиране и конфигуриране. Харесва ми фактът, че системата измерва както налягането, така и температурата, защото много системи измерват само налягането, но твърде високата температура на гумите за продължителен период от време също може да ги повреди.

 

Как Ви помогна ContiPressureCheck™ в ежедневната Ви работа?

Преди проверявахме ръчно налягането, така че трябваше да сваляме вентилите, в резултат от което имаше опасност от течове и спуквания. Всеки знае, че отнема време да се провери налягането, а сега можем да използваме това време, за да правим нещо друго.

 

Непрекъснатата работа на автомобилите ни също се подобри. Сега получаваме индикация, ако нещо не е наред с гумата, което означава, че можем да работим по-проактивно и да коригираме ситуацията, преди да се наложи да спрем автомобилите от движение заради повредени гуми. Всъщност вече спасихме поне две гуми, които иначе щяхме да изгубим, защото щеше да се наложи да ги сменим. Очевидно така пестим време и пари! 

Бихте ли препоръчали ContiPressureCheck?

Определено. Системата е много надеждна, което означава, че ни предоставя икономии и улеснява живота ни. Дори бих искал да кажа, че ако не използвате системата, губите пари.

 

Какво бихте казали за взаимоотношенията си с Continental?

Имаме много добри взаимоотношения с Continental и нашия търговски представител, който се грижи за нас и редовни ни посещава във връзка с измерванията на гумите и други въпроси. Също така е налице, ако имаме въпроси за гумите или системите.